latinica  ћирилица
28/02/2020 |  15:28 | Аутор: СРНА

Вучић: Куртијев приједлог је покушај подвале

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да је најава предсједника Владе самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да ће дјелимично укинути таксе на робу из централне Србије покушај још једна подвале Приштине и нагласио да је специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел потпуно у праву када каже да САД неће подржати Куртија.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

Вучић је нагласио да Курти трикове попут овог може да продаје другом, а да је он /Вучић/ ту школу давно завршио.

- Смислио је да каже "ми ћемо укинути таксе на сировину". Е је ли? Он би да купује нашу српску пшеницу дупло јефтиније него ону из Сјеверне Македоније и да његови пакари праве хљеб, а зашто онда неће и наш кекс, наш прашак.. Је ли он то сам смислио - рекао је Вучић новинарима у Горњем Милановцу.

Вучић је нагласио да ће Србија наставити да развија своју економију која биљежи невјероватан раст, да гради мир, стабилност као и да улаже у своју намјенску индустрију јер се наоружавају и други у региону.

- Сви говоре о Србији, а Хрватска сада купује такозване "Спајк" ракете у Израелу.. Албанци на Космету се наоружавају, Црна Гора и Сјеверна Македонија купују оклопна возила - рекао је предсједник Србије.

У вези са тврдњом појединаца да српске власти крију да у земљи има заражених вирусом корона, Вучић је рекао да је шокиран жељом појединаца да земљи буде горе да би њима било боље.

- За време пандемије 2009. године имали смо 137 мртвих. Сви који су тада били у опозицији су ћутали. Ја сам довео најбоље љекаре да се обрате јавности - додао је Вучић.

Он је најавио да сутра путује у Вашингтон и да се нада да ће "бити добро за Србију".