latinica  ћирилица
28/02/2020 |  21:24 ⇒ 21:26 | Аутор: СРНА

Вишковић: Једино Србима стало до очувања дејтонске БиХ

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас у Београду да је једино Србима у Републици Српској стало до очување дејтонске БиХ и нагласио да БиХ руше управо они који се у њу заклињу.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Није тачно да смо за сецесију, да угрожавамо БиХ - рекао је Вишковић након свечаног пријема поводом Дана Републике Српске и 28 година од доношења њеног првог Устава.

Он је нагласио да се данас, када насрћу на Републику Српску, њене институције, имовину, постојање, поставља питање шта би са њом било да неки људи прије 28 година нису били довољно мудри и да нису донијели Устав Српске, који је старији правни документ од Устава БиХ.

Вишковић је истакао да су Срби у Српској поносни на то што је њихов Устав сасвим у складу са Уставом БиХ, што није случај са Уставним судом БиХ, који покушава да нелегалним одлукама одузме имовину Српској.

- Република Српска и њене институције не смију прећи преко тога и све што радимо и што ћемо радити јесте одбрана уставности, законитости и постојања Република Српске - рекао је Вишковић.

Он је истакао да је 28. фебруар 1992. године дан крштења Републике Српске, који се још једном прославља у Београду.