latinica  ћирилица
29/02/2020 |  09:44 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Блокиран улаз у Црну Гору: Вјерници из Републике Српске и Србије враћени са границе

Црногорска полиција забранила је улазак у државу вјерницима из Републике Србије и Републике Српске уочи данашње литургије и литије у Подгорици коју ће предводити митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије.
Молебани и литије за одбрану светиња, Подгорица - Фото: СРНА
Молебани и литије за одбрану светиња, ПодгорицаФото: СРНА

– Улазак у Црну Гору неће бити дозвољен ниједној особи за коју се установи да иде на скуп СПЦ. Нећемо дозволити улазак ни организованим групама које дођу аутобусима, комбијима. Безбједносна процјена је да им не треба дозволити да уђу у нашу земљу – казао је незваничан извор из полиције.

Немања Маринковић, један од чланова београдског мушког хора, објавио је на свом Фејсбук профилу да су враћени са границе, тачније граничног прелаза Јабука, и да им је забрањен улазак у Црну Гору.

Он је у коментарима написао да су их вратили са границе без образложења и да су им поручили.

– Не можете ући у Црну Гору и не покушавајте да уђете на другим прелазима.

Прије тога, како тврди, претресали су их 15 минута, пише Ало.

Подсјетимо, данас у девет часова одржава се литургија у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, коју ће предводити митрополити Онуфрије и Амфилохије, а након тога, у 11 часова, митрополит Онуфрије ће предводити крсни ход до манастира на Немањином граду, мјеста рођења родоначелника светородне лозе Немањића.

Посјета митрополита Онуфрија, највећег свједока и исповједника јединства Цркве у данашњем православљу, уједно је и подршка борби за одбрану светиња у Црној Гори.

Извор: Ало