latinica  ћирилица
29/02/2020 |  12:33 ⇒ 15:44 | Аутор: АТВ

Скандалозне изјаве Станивуковића: Срби у Србији и Српској су два народа, у Јасеновцу није био геноцид

Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске гостовао је у емисији Фејс телевизије гдје је изнио низ скандалозних изјава у којима је поручио да су Срби у Републици Српској и Србији два народа, па и то да у НДХ није било геноцида над Србима.
Драшко Станивуковић (фото: banjaluka.net) -
Драшко Станивуковић (фото: banjaluka.net)

Тешко је избројати све скандалозне изјаве Станивуковића којом је представио своје политичке ставове.

На питање водитеља Сенада Хаџифејзовића да ли је за отцјепљење Републике Српске, Станивуковић је категорично рекао "не".

- То је пут у неизвјесност. Ја сам за то да се боримо заједно, ова земља није тијесна ни за кога - рекао је Станивуковић.

На сугестију водитеља да је Станивуковић дошао у свој главни град (Сарајево), он је рекао "Да, дошао сам", а затим је поручио да је за њега природно да Србија и Република Српска сарађују, јер су то два народа који живе у двије државе.

- Природно је да један Србин да ли живио у Црној Гори, у БиХ, или у Аустралији природно је да воли Србију и Београд. Али ја никада једном таквом идејом нисам поништавао било шта мање важно о БиХ - рекао је Станивуковић.

Његово политичко мишљење отишло је у још већи скандал када је изјавио да се у Јасеновцу догодио злочин, а не геноцид.

Да ствар буде прецизна водитељ је упитао Станивуковића да ли је био геноцид у Јасеновцу?

- Ја сматрам да то што се десило у Јасеновцу је велики злочин. У чему је разлика између геноцида и злочина? - рекао је Станивуковић и поручио да је то све прошлост.

Подмладак ПДП-а ни ту није стао, него је поручио да прогон 250.000 Срба из Хрватске током акције "Олуја" није етничко чишћење. Када га је водитељ упитао зашто не кажеш "етничко чишћење", он је поручио да се не бави тиме.