latinica  ћирилица
29/02/2020 |  13:47 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

Удружење грађана поручује Вукановићу: Кукољу, нећеш успјети! Херцеговина иде напријед!

Удружење грађана и привреде Херцеговине најоштрије осуђује скандалозне изјаве Небојше Вукановића, народног посланика НСРС испред СДС-а који упорно вријеђа, клевеће и понижава све јавне личности и чини немјерљиву штету пословном угледу привреде цијеле Херцеговине. Поручују му: Кукољу, нећеш успјети! Херцеговина иде напријед!
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

Својим кукавичким блогом и популистичком причом у коме обмањује јавност има јасну намјеру да отјера све инвеститоре из наше Херцеговине и на тај начин угрози егзистенцију народа.

Небојши Вукановићу смета највећи херцеговачки инвеститор и задужбинар у историји који је од 2007. године у Херцеговину уложио више од 300 милиона КМ које оставља народу Херцеговине.

Драшковић је препородио привреду Херцеговине. Омогућио је нама привредницима нове послове и развој дјелатности.

За разлику од њега, од Небојше Вукановића трпимо велике штете јер својим наступима урушава углед цијеле Херцеговине.

Наше је питање да ли то ради из сопствених интереса и мотива, или уз подршку својих ментора?!

Ако је искрен у својим намјерама, а није, питамо га, коме је то он икада у животу помогао? Знамо сви да је грађане Републике Српске и БиХ његов мандат у власти коштао 250.000 КМ, а за собом није оставио ништа.

Да ли сте Небојша Вукановићу отворили иједно радно мјесто и исплатили иједну плату, да ли сте довели иједног инвеститора, шта сте ви икада урадили сем што износите клевете и бесрамно ударате на све што вриједи, ради и бори се!

Користите трагичне судбине појединаца, играте се са људима умјесто да оставите нешто вриједно иза себе.

Ми сви заједно имамо другачију мисију, што није нимало лако, да радом обезбиједимо бољу и сигурнију будућност, просперитет Херцеговине, а највећи напредак Херцеговини донио је наш највећи инвестор Родољуб Драшковић.

Подсјећамо вас да 2007. године у ИАТ – у није било ни бургије ни водокотлића. Затекао је полупразне хале са девастираном опремом, дуговима, неисплаћеним платама. Шта је учинио? Из патриотских разлога спасио Индустрију алата Требиње! Одржао је дјелатност, измирио наслијеђене дугове, борио се на непрофитабилном тржишту. И ту није стао. Отворио је Прехрамбену индустрију, трговину, туристичке компексе, и ријешио стамбено питање за 250 раданичких породица изградњом станова за њих.

Ми данас без инвестиција кнеза не бисмо имали 1.500 радних мјеста у Херцеговини, стабилну металску индустрију, развијену прехрамбену индустрију, туризам у експанзији. И то су чињенице.

Херцеговачке фирме су на рачун изградње производних погона и туристичких компелекса успјеле да одрже послове и развију своју дјелатност. Увећали су број запослених и повећали стандард и опстанак породица у Херцеогвини.

И сви смо јединствени у ставу: Циљ нам је просперитет Херцеговине, отварање нових радних мјеста, континуирано повећање стандарда грађана.

Ми из Удружења грађана и привреде Херцеговине смо једно и удар на једног, удар је на све нас!

Сваком оном ко нас буде клеветао поручујемо да ће одговарати пред правосудним органима, и сносити трошкове због нанесене штете привреди.

А ви, “народни“ посланиче, у свом науму да отјерате Родољуба Драшковића нећете успјети. Он наставља инвестиције, наставља изградњу задужбине - Гимназије, отвара нова радна мјеста.

Посланиче, умјесто што се бавиш пословном политиком и обрачуном зарада предузећа које пролазе све инспекције, надзоре и редовно плаћају плате, доприносе и порезе према држави, положи рачуне и оправдај средства која примаш, из којих су извора и које им је поријекло.

Како ти, са додуше нескромних 5.000 КМ примања мјесечно као посланик и блогер можеш исплатити вишеструко више трошкове за изгубљене судске спорове?

Докажи, одакле ти новац?!

А док ти доказујеш недоказиво, Херцеговина напредује! - стоји у саопштењу Управног одбора УГИП-а.