latinica  ћирилица
06/03/2020 |  18:15 ⇒ 18:17 | Аутор: sputniknews.com

Амбасадор Србије: Не мијешамо се у унутрашње ствари Црне Горе

Србија се не мијеша, нити ће се мијешати у унутрашње ствари Црне Горе, коју сматра најближом државом и са којом жели најбоље могуће односе, изјавио је данас у Подгорици амбасадор Србије Владимир Божовић.
Vladimir Božović i Ivan Brajović (фoтo:skupstina.me) -
Vladimir Božović i Ivan Brajović (фoтo:skupstina.me)

Божовић је на састанку са предсједником црногорског Парламента Иваном Брајовићем разговарао о Закону о слободи вјероисповијести. Истакао је да вјерује да ће се дијалогом доћи до резултата и излаза из актуелне ситуације, уз оцјену да је постоји простор да се разлике превазиђу.

- Србија се не мијеша, нити ће се мијешати у унутрашње ствари Црне Горе, коју сматра најближом државом са којом жели најбоље могуће односе, засноване на међусобном поштовању - рекао је Божовић.

Како је навео, Црна Гора је суверена, самостална и држава која уређује и води своју спољну и унутрашњу политику, и то Србија уважава и поштује.

Из Парламента је саопштено да је Божовић пренио Брајовићу поздраве српских званичника, прије свега предсједнице Народне Скупштине Србије Маје Гојковић.

Рекао је и да ће се током свог мандата посветити унапређењу политичких, економских, привредних и културних односа двије државе, преноси Тањуг.