latinica  ћирилица
15/03/2020 |  12:42 | Аутор: РТС

Роналдо претвара своје хотеле у болнице за обољеле од короне

Фудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо одлучио је да своје хотеле у Португалији адаптира у болнице, како би се лијечили људи обољели од вируса корона.
Роналдо - Фото: Getty Images
РоналдоФото: Getty Images

Како преноси шпанска Марка, Роналдови луксизни хотели у Лисабону и Мадеири од сљедеће недјеље постаће болнице за заражене вирусом корона, гдје ће смјештај ће бити бесплатан, а португалски нападач ће покрити и све трошкове лијечења, као и плате љекара, медицинских сестара и осталог особља.

- Свет пролази кроз тешке тренутке који траже бригу и пажњу свих нас. Данас вам не пишем као фудбалер, него као син, отац и људско биће које је забринуто због оног што се дешава и што утиче на цио свијет. Врло је важно да пратите савјете Свјетске здравствене организације и владајућих структура о томе како се носити с актуелном ситуацијом. Заштита људских живота мора да буде изнад свих других интереса. Моје мисли су с онима који су изгубили блиске особе, а саосјећам и са онима који се боре с вирусом, као што је то мој саиграч Данијеле Ругани. Пружам подршку истинским професионалцима који се брину за здравље других људи и тако ризикују сопствене животе - написао је Роналдо на свом Инстаграму.