latinica  ћирилица
20/03/2020 |  10:54 ⇒ 22/03/2020 | 10:43 | Аутор: РТРС

"Нисте сами" - Кућна достава намирница старијим и болесним у Бањалуци

Град Бања Лука, од четвртка 19. марта, покренуће велику акцију под називом „Нисте сами“, у оквиру које ће бити омогућена кућна достава основних животних намирница старијим и немоћним особама. Све особе старије од 65 година, хронични болесници, труднице, особе са инвалидитетом, моћи ће да се јаве на број 065 01 02 03 и затраже доставу одређених животних намирница и потрепштина.
Град Бањалука: Акција "Нисте сами" - Фото: Тwitter
Град Бањалука: Акција "Нисте сами"Фото: Тwitter

065 01 02 03

Градоначелник Игор Радојичић апеловао је на суграђане да ову могућност искористе катеогрије становништва које немају других могућности за набавку намирница.

Водиће се евиденција позива како би се спријечиле злоупотребе, а једна особа ће моћи наручити највише 15 намирница у које спадају храна и основне животне потрепштине за хигијену, док се неће моћи поручивати козметика, алкохолна пића и слично. Грађани ће уз доставу добити и фискални рачун и робу ће моћи платити готовином и картирцом. Сервис ће радити у потпуности на непрофитној бази, а захваљујући друштвено одговорним компанијама ни Град ни грађани неће имати никаквих додатних трошкова. Наша сугестија је да ово буде вишедневна набавка како се исте особе не би јављале сваког дана, а сервис ће радити сваког дана осим недјеље. Хвала свима који су јавили да помогну ову акцију, а то су: Мтел, Проинтер, Тропик, МФ банка, Адико банка, Сбербанка, Шпаркасе банка, Нова банка, Крајинапетрол, Гаспром, Нестро петрол, Бањалучка пивара, Еурогас, Цегер, Малбашић, Тропик, апотека „Зенит“ и dm drogerie markt – објаснио је Радојичић.

Борис Томић, директор фирме „Цегер“ која ће вршити доставу, рекао је ће ова фирма све своје ресурсе ставити у службу доставе основних животних намирница у наредном периоду.

Достава ће бити могуће до Залужана, односно тзв. рампе, Павловца, мотела „Драгана“ у Карановцу и Зеленог вира, док ће се за сеоска насеља достава регулисати преко Центра за социјални рад. Ангажовали смо 40 доставних возила и вјерујемо да ће то бити довољно да подмиримо све потребе наших суграђана у стању потребе. Оператери у позивном центру ће наруџбе примати од 8.00 до 16.00 часова, док ће се достава вршити од 10.00 до 18.00 часова. Молимо грађане за стрпљење и разумијевање, а у случају да буде великог притиска, ми ћемо уводити додатне линије и достављаче у посао – казао је Томић.

 

У граду Бањалука на располагању су четири линије помоћи суграђанима: