latinica  ћирилица
20/03/2020 |  12:11 | Аутор: СРНА

Пакети за кориснике Јавне кухиње из приградских насеља

Представници Црвеног крста Бањалука посјетиће данас кориснике Јавне кухиње ове организације који живе у приградским насељима и однијети им пакете са основним животним намирницама и хигијенским потрепштинама.
Црвени крст Републике Српске - Фото: РТРС
Црвени крст Републике СрпскеФото: РТРС

Секретар ове организације Жељкица Илић рекла је Срни да ће им ови пакети бити довољни до 31. марта, с обзиром на немогућност њиховог личног доласка по оброке у Јавној кухињи.

Представници Црвеног крста ће у великом броју градских мјесних заједница подијелити и пакете са храном за социјално угрожене, а за сутра је најављена достава пакета са хигијенским артиклима за ромске породице.

Илићева је додала да се корисницима Јавне кухиње Црвеног крста са подручја града оброци дијеле преко шалтера уз максималне мјере хигијене и предострожности.

Она је навела да се бањалучки Црвени крст ставио на располагање градском Штабу за ванредне ситуације и дјелује у складу са његовим наредбама.

У Републици Српској до сада је потврђено 45 случајева позитивних на нови вирус корона - у Бањалуци је 34 регистрованих, Челинцу и Лакташима по два, те по један у Српцу, Прњавору, Модричи, Рибнику, Приједору, Козарској Дубици и Бијељини.