latinica  ћирилица
20/03/2020 |  17:59 | Аутор: РТРС

Лице осумњичено за изазивање панике објавама на блогу

Припадници Полицијске управе Приједор уручили су данас прекршајни налог лицу чији су иницијали Б.Р. из овог града због изношења тврдњи на блогу о тренутној епидемиолошкој ситуацији, чиме је прекршена одлука Владе Републике Српске о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Српске, саопштено је из ове управе.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Лице је поступило супротно одлуци Владе Републике Српске којом се забрањује изазивање панике, нарушавање јавног реда и мира или онемогућавање или значајније ометање спровођење одлука и мјера државних органа за вријеме трајања ванредне ситуације усљед епидемије вируса корона.

- ПУ Приједор апелује да грађани током епидемиолошке ситуације у Републици Српској поступају у складу са одлукама државних органа, да се понашају одговорно како према себи тако и према другима, јер изазивање панике и нереда изношење или преношење лажних вијести отежава спровођење мјера и активности надлежних органа - наводи се у саопштењу.

Одлуком је прописана новчана казна за физичко лице и за одговорно лице у правном лицу од 1.000 КМ до 3.000 КМ, а за правно лице од 3.000 КМ до 9.000 КМ.