latinica  ћирилица
21/03/2020 |  08:13 ⇒ 09:26 | Аутор: СРНА

Проходност задовољавајућа, путовати само у неопходним ситуацијама

Проходност путних праваца у Републици Српској и ФБиХ јутрос је задовољавајућа, на дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрез, а возачима се препоручује да путују само у неопходним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од вируса корона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви (фото:putevirs.com) -
Путеви (фото:putevirs.com)

На подручју ФБиХ на снази је забрана кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година.

Због радова на расвјети у тунелу Балкана на путу Мркоњић Град-Јајце данас ће од до 15.00 часова возила пролазити наизмјенично, а саобраћај ће бити регулисан свјетлосном сигнализацијом.

Вангабаритни превоз кретаће се на релацији Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Прача-Устиколина-Фоча до 25. марта, на релацији Подврсник-Требиње-гранични прелаз Клобук до 23. марта, на релацији Станић Ријека-Каруше-Подврсник-Требиње до 27. марта, те на релацији Мел Станић Ријека-Дервента-Козарска Дубица.

Из АМС-а моле возаче на овим дионицама да буду опрезнији и да поштују упутства лица из пратње.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови, а проток возила регулише саобраћајна сигнализација.

Почели су радови на изградњи искључне траке у Залужанима, на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, у десној коловозној траци из правца Бањалуке, због чега ће бити измјењен режим у одвијању саобраћаја.

На подручју Прњавора у току је градња кружног тока на раскрсници магистралног пута Горња Вијака један-Дервента и на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два, а радови су у току и на магистралним путевима Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице и Дрињача-Милићи-Власеница, те регионалним путним правцима Ламовита-Стари Мајдан, Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице.

Радови се изводе и на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце, гдје је сваки дан осим недјеље на снази обустава саобраћаја од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Успорен је саобраћај на дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, на регионалном путу Прибој-Лопаре, Јоховац-Руданка, као и од Модриче, преко Шешлија, према Добоју и граници са ФБиХ, те на магистралном путу Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и у ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, као и на путним правцима Јајце-Црна Ријека, Горњи Вакуф/Ускопље-Прозор, Груде-Љубушки и Јабланица-Мостар у мјесту Потоци.