latinica  ћирилица
21/03/2020 |  11:15 | Аутор: СРНА

Фоча: Казне за пет лица која се нису јавила за кућну изолацију

Комунална инспекција уз асистенцију полиције казниће данас пет лица из Фоче, која се након уласка у БиХ нису јавила за кућну изолацију, истакнуто је данас на састанку општинског Кризног штаба.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Начелник општине Радисав Машић рекао је да ће та лица бити приведена и натјерана да поштују наредбу о кућној изолацији.

- То је врло неодговорно понашање и они ће бити прекршајно кажњени на лицу мјеста. Тако ћемо се односити према свима другима који не испоштују прописане мјере - истакао је Машић.

На састанку Кризног штаба речено је и да је комунална инспекција јуче казнила два лица, од 24 контролисаних са рјешењима о кућној изолацији, која нису затачена на својим адресама.

Број лица у кућној изолацији у Фочи је повећан на 97, а на подручју општина Старе Херцеговине достигао је 367.

Машић је упозорио да су у сусједном Горажду регистрована два случаја заражених вирусом корона, да заражених има и у Сарајеву, да су комуникације између људи честе, тако да је потребан стални опрез и стриктно поштовање прописаних мјера хигијене, ограниченог кретања и избјегавања контакта.

Он је навео да се наставља прање улица, чићење и дезинфекција јавних површина у граду и у мјесним заједницама Брод и Миљевина.

- Данас перемо болнички круг, наставићемо да перемо и дјечија игралишта, терене, вртиће и то ћемо завршити најкасније сутра. Обавезали смо предузеће које је давалац услуга гријања да убрза одвоз шљаке и да то редовно одржава - рекао је Машић.

Кризни штаб је одлучио да рад апотека ограничи до 18.00 часова, а од данас је дозвољен рад сервисима за одржавање апарата у домаћинству, који, могу да раде до 18.00 часова.

Од Фонда здравственог осигурања затражено је да повећа број извршилаца, односно да обезбиједи минимум рада у фочанској филијали, да би се могло одговорити потребама грађана, јер у садашњем распореду рада то нису у могућности да испуне.