latinica  ћирилица
21/03/2020 |  14:51 ⇒ 15:06 | Аутор: sputniknews.com

Излијечен први пацијент од вируса корона у Чачку

Инжењер из Београда који ради у Паковраћу на изградњи ауто-пута Прељина – Пожега излијечен је од вируса корона и пуштен је са Инфективне клинике у Београду.
Вирус корона (фото;globalnews.ca) -
Вирус корона (фото;globalnews.ca)

Ова вијест је саопштена данас након сједнице Радног тима за праћење ширења вируса корона на територији града Чачка.

Он је, практично, био прва особа код које је у Чачку утврђено присуство вируса Ковид-19. У овом граду је до сада пет пацијената заражено коронавирусом.

У Општој болници у Чачку предузет је читав низ противепидемијских мјера, пошто је један од техничара са одјељења ортопедије био носилац вируса корона. Због ове околности одјељење ортопедије престало је да ради, јер су сви они који су били у контакту са зараженим добили мејру кућне изолације и надзора, преноси Н1.

- Комплетно одјељење ортопедије је дезинфиковано. Како би ортопедска служба функционисала, направљена је екипа љекара и техничара који нису били у контакту са зараженим и они ће радити све оне хитне ортопедске случајеве који не трпе одлагање. Остали који се јаве на лијечење овој служби биће покривени другим хируршким гранама - наводи се у саопштењу Радног тима.

У овом тренутку на инфективном одјељењу чачанске Опште болнице налази се шест пацијената. За њих троје стигла је потврда да нису заражени, док се за преостале резултати очекују у току дана.