latinica  ћирилица
21/03/2020 |  19:36 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Лукач: Грађани да поштују полицијски час, на улицама полиција са дугим цијевима

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач позвао је грађане да поштују наредбу о забрани кретања која почиње у 20.00 часова на цијелој територији Српске, те указао да ће полиција носити дуге цијеви.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је навео да ће полиција вечерас изаћи широм Републике Српске и молити грађане да се склањају и не групишу, а од сутра ће кренути са привођењима који не буду поштовали.

Према његовим ријечима, новчане казне су од 500 до 1.500 КМ, а никоме не треба ни то нити да буде приведен.

Полицијски час трајаће од 20.00 до 5.00 часова, а Лукач је навео да ће полиција пратити поштовање ове мјере коју је донио Републички штаб за ванредне ситуације.

- Полиција ће носити дуге цијеви, али неће носити прст на обарачу и грађани не треба да буду узнемирани, али ће бити спремни да реагују ако неко покуша да искористи ову ситуацију - рекао је Лукач за Алтернативну телевизију.

Он је упозорио све који би покушали да ураде неки криминалну активност да ће бити предузете све мјере.

У Бањалуци ће вечерас на улици бити Жандармерија са специјалном антитерористичком јединицом.

Лукач је указао да неки грађани морају да функционишу током полицијског часа, јер се живот не смије зауставити.

Он је указао да су све ове мјере како би се заштитили од невидљивог непријатеља, те указао на велики број жртава вируса корона.

- Ми нисмо велика нација, не можемо да губимо људе на тај начин - истакао је Лукач, те нагласио да је једини начин да људи буду одговорни, да се користе маске, рукавице, да се држи одстојање.

Он је позвао све да ово схвате одговорно, те истакао да је сигуран да грађани у Републици Српској знају како побиједити јер су изнијели многе тешке битке.