latinica  ћирилица
22/03/2020 |  09:45 ⇒ 11:44 | Аутор: Агенције

Роић: Дијете није страдало, реанимирали смо га

Дијете је врло, врло критично, али још радимо даље мјере, у овом часу се проводи ЦТ снимање, да се утврде повреде, рекао је директор дјечије болнице у Клаићевој, Горан Роић.

Дијете је у критичном стању, рекао је за Н1.

Хина је раније објавила да је дијете подлегло повредама, али то, срећом, није тачно.

Загреб су јутрос погодила два снажна земљотреса, а накнадно и низ мањих.

Дијете је пронађено у Ђорђићевој улици гдје је дошло до урушавања зграде.

Из Цивилне заштите су навели да у земљотресу има повријеђених лица, али да је ријеч о лакшим повредама.

- Повријеђених има, тачну бројку још не знамо. Према информацијама које добијамо у Центру 112, повреде су лакше и није ријеч о великом броју људи - изјавио је директор Цивилне заштите Дамир Трутон.

У Аџијиној улици урушен је објект, а неколико је људи остало унутра. "Снаге су на терену и покушавају их извући", рекао је Трут.

Гасоводна мрежа, како је саопштено из Градског гасовода, је након земљотреса стабилно, али је грађанима савјетовано да затворе главни вентил ако осјете мирис гаса у својим зградама.

Геофизички одсјек Природно-математичког факултета у Загребу на "Фејсбук" страници је упозорио грађане да се припреме на слабије, али бројне потресе и то не само данас већ и у сљедећим седмицама.

- Можемо очекивати накнадне слабије потресе. Постоји вјероватноћа за јачи потрес, али је веома мала - наводе се на тој страници.

Грађанима је упућен позив да остану прибрани и да не паниче, али и да буду свјесни да слиједи појачана сеизмичка активност у сљедећим седмицама, можда мјесецима.

Замљотрес се осјетио у цијелом региону, као и у БиХ, а многе Бањалучане је и пробудио, преносе медији.