latinica  ћирилица
22/03/2020 |  16:17 ⇒ 16:34 | Аутор: srpskainfo.com

Инспектори затворили маркет у Бањалуци

Инспектори Града Бањалука су данас затворили маркет "Зоки комерц" зато што се нису продржавали мјера које ограничавају број купаца у објекту и предвиђају размаке између грађана на касама, потврдио је за Српскаинфо начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

У објекту је истовремено било присутно далеко више купаца него што је то дозвољено и уопште се није водило рачуна да ли постоји растојање између њих, сазнаје Српскаинфо.

Гужви је било и на касама.

- Претходних дана само имали јако пуни притужби са терена на њихов рад и ми смо тражили да се обезбједи ред, али то није учињено и зато смо донијели ову одлуку да се привремено забрани рад овог маркета – рекао је Кецман.

Додао је да је објекат обезбјеђен траком и да се не може бавити својом дјелатношћу, односно трговином све док се не обезбједе одговарајући услови за запослене и за људе који у овом маркету купују.

- Ако на примјер сутра обезбједе услове ми ћемо им дозволити да поново почну са радом, али прије него што почну са радом инспектор из нашег одјељења се мора увјерити да су испунили све тражено – нагласио је Кецман.

Нагласио је да у случају овог маркета за сада није изречена новчана казна, али да ће сутра, уколико стање не буде уредно, бити изречена казна и забрана рада.

Додао је да су у току дана прегледани сви маркети те да, према до сада доступним информацијама, на другим локацијама није било проблема и да су се сви придржавали прописаних мјера.