latinica  ћирилица
24/03/2020 |  09:58 ⇒ 10:27 | Аутор: РТРС

У КПЗ Фоча производе маске за полицију и Кризни штаб (ФОТО)

У КПЗ Фоча одржан је састанак директора ове установе Синише Голијанина и начелника Полицијске управе Фоча Велимира Костовића на којем је договорена испорука заштитних маски које производе осуђеници у овој казнено-поправној установи.
КПЗ Фоча - Фото: РТРС
КПЗ ФочаФото: РТРС

 Предузеће Болетус РС из Фоче раније је донирало материјал за израду маски, а планирано је да маске буду испоручене и Кризном штабу Општине Фоча.

Маске ће бити испоручене припадницима полиције и запосленима у Полицијској управи Фоча који непосредно раде на пословима заштите личне и имовинске безбједности грађана. 

Синиша Голијанин и Велимир Костовић (Фото: РТРС)

- До краја седмице планирамо да се израде маске и за запослене у казнено поправним установама Бијељина, Источно Сарајево и Добој. Овом приликом желим да захвалим предузећу Болетус РС из Фоче које је донирало материјал за израду 5.000 маски које ће бити испоручене Кризном штабу општине Фоча у договору са начелником општине – истакао је директор КПЗ Фоча Синиша Голијанин.

С обзиром да су Казнено-поправне установе, након затварања студентских домова, ђачких домова и вртића, једини колективни смјештаји у Републици Српској, мјере сигурности и превенције подигнуте су на највиши ниво, а активности на изради заштитних маски већ су раније покренуте у КПЗ Бањалука.