latinica  ћирилица
24/03/2020 |  10:42 ⇒ 13:24 | Аутор: СРНА

Продужено финансирање здравствених услуга до 30. априла

Фонд здравственог осигурања Републике Српске донио је одлуку да продужи финансирање здравствених услуга у јавним здравственим установама за све грађане и осигуране и неосигуране до 30. априла, саопштено је из ове установе.
Фонд здравственог осигурања Републике Српске - Фото: РТРС
Фонд здравственог осигурања Републике СрпскеФото: РТРС

Из Фонда наводе да то значи да су до тада сви грађани здравствено осигурани и не морају да долазе у пословнице Фонда да овјеравају здравствене књижице.

- Здравствене услуге које се обаве до 30. априла ове године финансира Фонд - наводи се у саопштењу.

Подсјећа се да је првобитна одлука Фонда пратећи препоруке Владе Републике Српске и у циљу спречавања ширења вируса корона била да до 31. марта финансира здравствене услуге.

- Овом одлуком финансирање здравствених услуга за сво становништво продужава се до 30. априла и то се односи на све грађане, као и на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још нису регулисали свој статус - наводи се у саопштењу.

Из Фонда напомињу да, поштујући препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације, Фонд ради ограниченим капацитетом уз могућност рада од куће, али да и даље несметано обавља своју функцију, попут набавке лијекова и других хитних ствари.

- Апелујемо још једном на грађане да без пријеке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације која није хитна, попут захтјева за рефундацију и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања људи на једном мјесту - наводи се у саопштењу.

Фонд ће и даље да пратити епидемиолошке смјернице и упуства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности.

Грађани и даље све информације о здравственом осигурању, као и о раду Фода могу да добију путем телефона од заштитника права на број 051/226 - 870, као и путем мејл адресе zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org.