latinica  ћирилица
24/03/2020 |  11:33 ⇒ 16:37 | Аутор: СРНА

Конференција за новинаре Зорана Тегелтије

У Сарајеву је одржана сједница Савјета министара. Очекујемо укључење у директан пренос конференције за новинаре предсједавајућег Зорана Тегелтије.

 

Пренос на нашем програму, порталу и Фејсбук страници.

Дневни ред данашње ванредне сједнице Савјета министара на којем је Нацрт закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за 2020. годину, допуњен је са више тачака, међу којима и Приједлогом одлуке о привременом финансирању институција и међународних обавеза БиХ за период април-јун.

Поред раније најављених тачака, Савјет министара разматраће и Приједлог одлуке о одређивању граничних прелаза за превоз робе у друмском саобраћају у транзиту кроз БиХ, наводи се на веб-страници ове институције.

У дневни ред уврштен је и Приједлог одлуке о ослобађању од обрачуна и плаћања индиректних пореза и поврата већ плаћених индиректних пореза на опрему и средства које су донирали домаћи и међународни субјекти за потребе превенције, сузбијања и отклањања епидемије проузроковане вирусом корона.

Предвиђено је и разматрање Информације Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара о регионалним мјерама за олакшавање промета виталних производа усљед кризе узроковане вирусом корона.

Раније је најављено да би Савјет министара требало да разматра Приједлог одлуке о привременом прекиду издавања виза у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ, те Приједлог одлуке о измјенама и допунама одлуке о прописивању додатних услова за улазак странаца у БиХ.