latinica  ћирилица
24/03/2020 |  11:58 | Аутор: СРНА

У Челинцу једна особа заражена, двије пуштене кући

У Челинцу нису регистровани нови случајеви заразе вирусом корона, а двије особе које су биле позитивне на вирус пуштене су и налазе се у кућној изолацији, тако да је тренутно заражена једна особа, а у кућној изолацији је 335 особа.
Дом здравља Челинац - Фото: РТРС
Дом здравља ЧелинацФото: РТРС

- Шест особа које су биле у ближем контакту са особом из Челинца код које је 21. марта потврђен вирус корона подвргунто је тестирању и чекају се резултати, а у Дому здравља "Свети Врачеви" организован је посебан одјел за лица са респираторним сметњама, у времену од 7.00 до 20.00 часова - рекао је командант општинског Штаба за ванредне ситуације и начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

Од сутра ће на подручју општине Челинац бити организована достава најпотребнијих намирница особама са навршених 65 и више година старости, којима је потребна оваква врста услуге.

Зељковић је нагласио да ову могућност треба да искористи становништво које нема других могућности за набавку намирница.

- Водиће се евиденција позива како би се спријечиле злоупотребе, а једна особа ће моћи наручити највише 15 намирница у које спадају прехрамбени и основни артикли за хигијену, док се неће моћи наручивати козметика, алкохолна пића и слично - рекао је Зељковић и позвао суграђане на стрпљење и разумијевање.

Особе са 65 и више година којима је потребна оваква врста услуге могу се обратити на број телефона 051/551-072.

Оператери у позивном центру наруџбе ће примати радним даном у времену од 8.00 до 16.00 часова.

Ове активности спроводиће се посредством савјета мјесних заједница, Црвеног крста, Центра за социјални рад и волонтера.