latinica  ћирилица
24/03/2020 |  11:59 ⇒ 12:01 | Аутор: СРНА

ЖРС: Управа издала 685 дозвола за кретање

Управа "Жељезница Републике Српске" издала је својим радницима 685 дозвола за кретање за вријеме полицијског часа, а у складу са одлукама и препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације, рекао је вршилац дужности генералног директора "Жељезница" Славко Глигорић.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

- Те пропуснице смо /радницима/ направили у договору са њиховим претпостављеним, у складу са списковима и подацима. Издали смо 685 дозвола. Информација од 1.000 дозвола не знам од кога је добијена и није тачна - рекао је Глигорић поводом информације да је због неодговорног понашања Управе овог предузећа Републички штаб за ванредне ситуације поништио 1.000 дозвола радника "Жељезница Републике Српске" за кретање за вријеме полицијског часа.

Глигорић је истакао да није било злоупотребе у вези са издавањем дозвола и да о том питању није реаговала полиција, са којом је јутрос обављен разговор.

- Договорили смо се да ћемо у наредном периоду комуницирати са службеницима Полицијске управе Добој и усаглашавати спискове које ћемо ми доставити, а они давати одобрење - изјавио је Глигорић..

Он је рекао да је усљед застоја превоза робе друмским саобраћајем, житарица, сточне хране, расутог терета и жељезне руде, повећан обим превоза жељезницом за 30 до 50 одсто, што изискује и већи број радника.

Глигорић је навео да су дозволе за кретање даване и радницима како би регулисали свој долазак и одлазак на посао током полицијског часа.

Републички штаб за ванредне ситуације поништио је јуче 1.000 дозвола за кретање за вријеме полицијског часа радника "Жељезница Републике Српске", због, како је образложено, неодговорног понашања Управе овог предузећа.

Савјетник за медије предсједника Владе Републике Српске Данијела Пејић рекла је новинарима, након сједнице Штаба, да ће важеће дозволе за раднике "Жељезница Републике Српске" издати Министарство унутрашњих послова Републике Српске, односно Полицијска управа Добој.