latinica  ћирилица
24/03/2020 |  12:02 ⇒ 25/03/2020 | 08:30 | Аутор: СРНА

Од сутра кол центар "Љекари савјетују пензионере"

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске активираће кол центар за савјетовање пензионера "Љекари савјетују пензионере", с циљем помоћи пензионерима док траје ванредна ситуација, најавио је данас директор Фонда Младен Милић.
телефон (илустрација) -
телефон (илустрација)

- Кол центар за савјетовање пензионера почиње са радом сутра у Фонду ПИО Републике Српске на локацијама у Бањалуци и Бијељини - рекао је Милић новинарима.

Милић је напоменуо да ће пензионери, позивом на телефон или писањем на мејл, за саговорнике имати искусне љекаре, специјалисте са дугогодишњим искуством који ће љубазно саслушати и пружити корисне информације, савјете, препоруке и другу стручну информативну помоћ у вези са понашањем пензионера у спречавању ширења вируса корона.

- Љекари ће и одговарати на питања у вези са проблемом самоће у изолацији и свим другим проблемима који оптерећују пензионере, а тичу се њиховог физичког и менталног здравља - рекао је Милић.

Он је нагласио да савјете могу добити и осигураници по питању подношења захтјева за остваривање права на инвалидску пензију у периоду ванредне ситуације, када су рад са странкама и непосредно подношење захтјева привремено обустављени због могућности ширења вируса корона.

Кол центар "Љекари савјетују пензионере" радиће радним данима од 8.00 до 16.00 часова.

Контакт телефони и адресе за електронску комуникацију са кол центром Фонда ПИО Републике Српске "Љекари савјетују пензионере" су у Бањалуци 051/247-814, а у Бијељини 055/490-950 или 055/490-965, локал 1252.

Имејл на који се пензионери могу обатити Фонду ПИО у вези са овим питањима је ljekari.savjetuju@fondpiors.org.