latinica  ћирилица
24/03/2020 |  15:12 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Марамицама или шалом против вируса корона (ВИДЕО)

Грађани који излазе на јавне површине треба свакодневно да носе заштитне медицинске маске, али у случају њихове несташице препорука је да могу марамицом или шалом да заштите нос и уста, рекла је данас савјетница за медије премијера Српске Данијела Пејић.
Данијела Пејић - Фото: РТРС
Данијела ПејићФото: РТРС

Одговарајући на питање новинара да појасни ранију одлуку Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном ношењу маски на јавним просторима, Пејићева је навела да је то мјера с циљем што боље заштите здравља.

- Чули смо препоруке Свјетске здравствене организације да то није потребно, али је то препорука Републичког штаба за ванредне ситуације јер је тешко одредити да ли неко има респираторну инфекцију или вирус корона - рекла је новинарима Пејићева након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације у вези са појавом вируса корона.

Она је навела да је од данас активан и портал "Корона вирус у Српској" koronavirususrpskoj.com на којој ће у 15.00 часова бити објављивани подаци у вези са лицима која крше самоизолацију.

- Објављиваћемо име, име оца, презиме и град или општину за лице које је прекршило самоизолацију - рекла је Пејићева.

Она је напоменула да ће на овој интернет страници бити обједињене и све информације које републичке институције објављују.