latinica  ћирилица
24/03/2020 |  16:49 ⇒ 17:06 | Аутор: СРНА

Служба породичне медицине и педијатрија раде до 19.00

Директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да ће служба породичне медицине и служба педијатрије у поподневној смјени радити до 19.00 часова јер је у Српској од 20.00 часова до 5.00 часова на снази полицијски час.
Невена Тодоровић - Фото: РТРС
Невена ТодоровићФото: РТРС

Тодоровићева је након сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бањалука рекла новинарима да ће пацијенти након тога неопходне здравствене услуге моћи да добију у Служби хитне медицинске помоћи.

Она је навела да је у Дому здравља Бањалука у протекла 24 часа прегледано 168 лица који имају акутне респираторне тегобе.

- Више од 2.500 лица налази се или у кућној изолацији или под здравственим надзором и они су у свакодневној комуникацији са медицинским радницима - рекла је Тодоровићева.

Тодоровићева је рекла да је због малог броја дјеце која траже услуге у школским стоматолошким амбулантама Штаб за ванредне ситуације града Бањалука донио одлуку да се за потребе прегледа дјеце остави на располагању стоматолошка амбуланта у Основној школи "Иво Андрић".

- С друге стране, за неодложне стоматолошке услуге за пацијенте који су позитивни на вирус корона или су под сумњом да су били у контакту са лицем позитивним на овај вирус предложено је да ради амбуланта у Основној школи `Вук Стефановић Караџић` - нагласила је Тодоровићева.

Она је рекла да ће све информације бити на располагању грађанима на сајту Дома здравља Бањалука, те на сајту Градске управе.