latinica  ћирилица
24/03/2020 |  19:50 | Аутор: СРНА

Допремљена хуманитарна помоћ из Турске

Друштво Црвеног крста БиХ добило је хуманитарну помоћ из Турске која садржи заштитне маске, рукавице, одијела и наочаре неопходне за спречавање ширења вируса корона.
Црвени крст - Фото: РТРС
Црвени крстФото: РТРС

Ова помоћ биће распоређена ентитетским организацијама Црвеног крста које ће, у актуелној ситуацији помоћи институцијама и организацијама којима је то највише потребно.

Генерални секретар Друштва Црвеног крста БиХ Рајко Лазић је истакао да у вријеме када организације Црвеног крста раде даноноћно, ова помоћ много значи.

Он је рекао да, прије свега, морају заштити своје особље и волонтере који се излажу ризику, а потом и запослене у здравственим, социјалним и сличним установама, који су у великој потреби.

- Турска и БиХ одувијек су имали добре односе, више од пријатељских и јако смо захвални на овој помоћи, која је дошла у правом тренутку. Иначе, ова сарадња траје, а у кризној ситуацији увијек се покажу пријатељи и зато хвала од срца турском народу. Организацији која има ограничене капацитете и ресурсе ова врста подршке је од огромног значаја - рекао је Лазић.

Лазић је изразио захвалност свим колегама, запосленим и волонтерима, који ових дана улажу максималне напоре да други не излазе из својих кућа, те још једном апеловао на све грађане да покажу одговорност и остану у кући.