latinica  ћирилица
25/03/2020 |  09:24 ⇒ 09:28 | Аутор: РТРС

Проинтер донирао 100.000 KM здравственим установама

Компанија Проинтер ITSS Бања Лука донирала је Институту за јавно здравство Републике Српске и Дому здравља у Бањалуци по 50 хиљада конвертибилних марака као подршку спречавању ширења корона вируса и ублажавању посљедица изазваних тренутном епидемиолошком ситуацијом. 
Проинтер -
Проинтер

Ове двије здравствене установе донацију од 100 хиљада конвертибилних марака искористиће за набавку неопходне медицинске опреме, заштитних маски и заштитних одијела.

- Институт за јавно здравство и бањалучки Дом здравља са својим службама су у овом тренутку међу најангажованијим у процесу спречавања заразних болести. Зато сматрамо да је од посебног значаја да овим здравственим установама конкретно помогнемо како би, колико је могуће, осигурали услове за што бољу здравствену заштиту у ванредним околностима -  истакао је генерални директор Проинтера Бојан Вујић.

Из ове компаније посебно наглашавају да су неизмјерно захвални нашим здравственим радницима на храбрости и пожртвованости коју сваки дан показују.

- Њихова посвећеност послу и енергија коју улажу да грађани сада када је најпотребније добије сву неопходну помоћ посебан је мотив свима нама да поштујемо препоруке надлежних институција, али и да конкретно допринесемо санирању ситуације коју свакодневно изазива корона вирус - наводе из Проинтера.

Због тога ће Проинтер ITSS, осим новчаних донација, у наредном периоду купити и неопходна медицинска и дезинфекциона средства у вриједности од 100 хиљада конвертибилних марака и донирати их институцијама, установама или организацијама којима буду најпотребнији. У контакту са Републичким штабом за ванредне ситуације обећавају наставак логистичке подршке за превазилажење тренутног стања са што мање посљедица.

Из ове компаније посебно истичу да ће осигурати додатну помоћ за најугроженије категорије становништва након што су се прошле седмице донацијом укључили у акцију "Нисте сами" у Бањалуци којом је у условима актуелне епидемиолошке ситуације осигурана достава животних намирница управо том дијелу популације.