latinica  ћирилица
25/03/2020 |  15:48 | Аутор: СРНА

Зворник: Под надзором 872 лица, за 36 истекла мјера самоизолације

Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник тренутно се налазе 872 лица, док је за 36 особа истекла мјера самоизолације ради превенције појаве или ширења вируса корона, саопштио је данас зворнички Градски штаб за ванредне ситуације.
Зворник - Градски штаб за ванредне ситуације-сједница - Фото: СРНА
Зворник - Градски штаб за ванредне ситуације-сједницаФото: СРНА

У Општој болници Зворнику узети су узорци за два лица из Шековића, док је на граничним прелазима на подручју овог града забиљежено 426 прелазака границе у оба смјера.

У протекла 24 часа контролисано је 100 лица и није било кршења изречене мјере самоизолације.

Полицијски час у Зворнику је у потпуности поштован. Потврде за кретање грађана за вријеме полицијског часа издаје Полицијска управа Зворник, док ће потврде запосленим лицима издавати послодавац.

У току је дезинфекција свих вјерских објеката, установа и јавних површина на подручју града Зворника.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак са препоруком о не обрачунавању затезних камата на рачуне за извршене услуге за март, април и мај за електричну енергију, комуналне услуге, укључујући ИПТВ.

Градска организација Црвеног крста и волонтери почели су подјелу 200 пакета са основним животним намирницима социјално угорженим лицима, а помоћ је обезбиједила Градска управа Зворник.

До сада изречене мјере и наредбе остају на снази.

Сва лица која су путовала и боравила у земљама у којима је забиљежена појава вируса корона, били у контакту са обољелим, сумњају на обољење или су боравили у здравственој установи гдје се лијече обољели од корона вируса дужна су да се јаве телефоном епидемиологу, Хигијенско-епидемиолошкој служби и Служби хитне помоћи.

Снабдјевеност радњи животним намирницима је задовољавајућа.

Градски штаб апелује на грађане да поштују наредбе, да се не окупљају и групишу на јавним мјестима, јер ће у супротном бити санкционисани у складу са законом.