latinica  ћирилица
25/03/2020 |  19:40 | Аутор: СРНА

Пленковић са хрватским научницима о вирусу корона

Хрватски премијер Андреј Пленковић разговарао је данас о пандемији вируса корона са истакнутим научницима и стручњацима из Хрватске и иностранства, а заједнички је констатовано да је држава правовремено и ефикасно реаговала.

Пленковић је из Банских двора састанак и видео-конференцију одржао са хрватским научницима, стручњацима за јавно здравство, молекуларним биолозима, епидемиолозима, инфектолозима и виролозима из Хрватске и иностранства, саопштено је из Владе Хрватске.

Сврха састанка била је, како се наводи, размјена мишљења с мултидисциплинарном групом научника о мјерама које је Хрватска досад подузела у сузбијању епидемије, оцјена садашњег стања те научна сазнања и приједлози за даље кораке у борби против болести вируса корона.

Саговорници су изразили спремност за даљим учешћем у оваквим размјенама научних сазнања ради што ефикаснијег суочавања с пандемијом.

Захваливши свима на учешћу, Пленковић је поручио да је битно сваки дан улагати све могуће напоре, на свим нивоима, да буде што мање изгубљених живота те да се заштити здравље грађана.