latinica  ћирилица
25/03/2020 |  19:45 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Кривичне пријаве против четири особе

Полиција је поднијела двије кривичне пријаве против четири особе која су, упркос забрани због пандемије вируса корона, напустиле подручје општине Тузи и боравиле у Подгорици.
Полиција Црне Горе (фото:insajder.net/sr) -
Полиција Црне Горе (фото:insajder.net/sr)

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је полиција у једном маркету у Подгорици у насељу Коник затекла лица чији су иницијали Д.Г. и В.Г, која су прекршила мјеру забране путничког међуградског саобраћаја и напустила општину Тузи.

- Осим тога, два лица са пребивалиштем у Тузима, А.Љ. и В.Љ, затечена су у Подгорици у насељу Зета у једном маркету. И она су прекршила мјеру забране путничког међуградског саобраћаја - додаје се у саопштењу.

Државни тужилац у Основном државном тужилаштву наредио је да те особе буду упозорене и испраћене на адресу становања, те да против њих буду поднесене кривичне пријаве због сумње да су починиле кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

У општини Тузи синоћ је донесена одлука о забрани сваког кретања и изласка из те локалне заједнице због великог броја заражених вирусом корона.

Од 18 јуче тестираних на вирус корона у Институту за јавно здравље, који су били позитивни, њих 15 је било из општине Тузи, локалне заједнице са већинским албанским становништвом, уз границу са Албанијом, на 15 километара од Подгорице.