latinica  ћирилица
26/03/2020 |  10:23 ⇒ 10:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Породице из Црне Горе се заразиле корона вирусом на сахрани

Двије породице из црногорске општине Тузи, код којих су регистровани обољели од вируса корона, вјерују да су заражени на сахрани.
Сахрана (фото: илустрација) -
Сахрана (фото: илустрација)

 Та сахрана је организована прије увођења мјера забране те врсте јавних окупљања.

Тузи су од сриједе, након што је црногорски Институт за јавно здравље регистровао 15 обољелих и драматично ширење вируса корона, потпуно затворене и изолаване, а полиција контролише улазе у ту општину.

Један од заражених мјештана Малесије, Даци Цамај, рекао је за лист Дан да су прво његовом брату регистровали вирус прије пет дана, након чега су заражени и он и његова супруга, преноси портал ЦдМ.

– Тестирано је моје четворо дјеце и резултате очекујемо данас. Екипе епидемиолога иду редом и покушавају да спријече ширење вируса. Када је ријеч о симптомима, уморан сам и исцрпљен, не могу ни да причам, а немам температуру и не кашљем. Нисмо нигдје били напољу, тако да Бог зна ко нам је пренио вирус – рекао је Цамај.
Зорана Милића из Потхума каже да је био на саучешћу код породице која има 13 чланова заражених корона вирусом, због чега их епидемиолози обилазе и раде брисеве.

– Нико никог није хтио да зарази вирусом. Једноставно, деси се, али сви морамо бити опрезни. Због тога апелујем на грађане да поштују све препоруке и да не излазе из куће – рекао је Милић.

Члан координационог одбора за помоћ грађанима Малесије испред Месне заједнице Сукурућ Зеф Дедвукај каже да је полиција на улицама да нико не смије да изађе из куће.

– Данас су неке пекаре достављале хљеб становницима којима се то иначе обезбијеђује, али списак сада морамо да проширимо. Преко телевизије су јавност обавијештавали да не праве залихе хране и да се не ствара паника. Сад кад нас је одједном нашло ово већина је неспремна. Видјећемо да што више будемо могли грађанима обезбиједимо намирнице које им требају – рекао је Дедвукај.