latinica  ћирилица
27/03/2020 |  12:43 ⇒ 12:51 | Аутор: РТС

Ђоковић донира милион евра Србији за набавку медицинске опреме

Новак Ђоковић донираће милион евра Србији у борби против пандемије коронавируса. Ђоковић ће са супругом Јеленом помоћи у набавци респиратора и медицинске опреме.
Новак Ђоковић  (Фото:reddit.com) -
Новак Ђоковић (Фото:reddit.com)

Најбољи тенисер свијета је то саопштио путем групне "видео-конференције" са новинарима, а јавио се из Марбеље.

Новак је по повратку из Америке провео неколико дана у Београду, потом је отпутовао у шпанско љетовалиште гдје се припрема у изолацији.

Он је у обраћању новинарима навео да је право вријеме да се сви људи уједине и помогну медицинским радницима.

- Велика захвалност и поздрав медицинском особљу које се мјесецима бори за здравље људи и труде да им на сваки начин помогне. Број инфицираних људи расте из дана у дан, па смо моја породица и ја уз помоћ фондације одлучили смо да прикупимо што више информација како да најбоље донирамо новац, вријеме и знање. Како да то утиче на највећи број људи широм Србије - рекао је Ђоковић.

Освајач 17 гренд слем титула је са "Фондацијом Новак Ђоковић" покушати да што боље употреби скупљени новац, а открио је и како је дошао до респиратора.

- На кинеском тржишти смо дошли до респиратора. Хвала Кинезима, они су нам велики пријатељи. Моји отац и имајка имају пријатеље у Европи у Њемачкој смо нашли респираторе. Хвала властима које су биле на располагању посљедњих неколико дана. Покушавали смо да комуницирамо и са медицинским стручњацима, као и са многим људима добре воље широм свијета који су нам давали информације.

За крај, покушао је да охрабри навијаче и све људе у родној земљи.

- Непредвидива је ситуација, свака помоћ добро дође. Влада паника. Људи се плаше, много је људи заражено. Трудите се да вријеме проводите у позитивним духу, да се гради имунитет, јер тако градимо дефанзивни механизам против уљеза - поручио је Ђоковић из Марбеље.