latinica  ћирилица
27/03/2020 |  19:00 | Аутор: СРНА

Брод: Превентивне мјере остају на снази до 15. априла

У општини Брод до 15. априла остаће на снази наредба којом се регулише рад трговинских, угоститељских и других објеката, као и о предузимању превентивних мјера с циљем спречавања појаве и ширења вируса корона донесена 19. марта, закључено је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.
Брод (Фото: Frka/wikipedia.org) -
Брод (Фото: Frka/wikipedia.org)

Штаб је детаљно анализирао рад централног карантина у Змај Јовиној улици у који се упућују сва лица која у Републику Српску долазе преко граничног прелаза Брод.

Утврђен је и план активности у смислу обезбјеђивања довољног броја кревета, постељине и других неопходних средстава за несметано функционисање општинског карантина у стонотениској дворани Спортско-културног центра.

За управљање карантином одређени су шеф Одсјека за послове заштите и спасавање Драго Николић, љекар бродског Дома здравља Саша Миличић и замјеник командира Полицијске станице Брод Миломир Балатуновић.

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације Илија Јовичић рекао је да ће наредних дана бити поновљена дезинфекција свих јавних површина, улица и установа на подручју Брода.

Он је посебно скренуо пажњу да је забрањена било каква самоиницијативна достава хране, пакета и друге помоћи лицима којима је она неопходна, мимо надлежних служби, односно Центра за социјални рад који има одређена лица за ове послове.

- Позивам становнике Брода да остану код куће, да се досљедно придржавају свих наложених мјера и препорука - поручио је Јовичић и додао да локална управа води бригу о свим становницима Брода.