latinica  ћирилица
28/03/2020 |  09:45 ⇒ 11:05 | Аутор: СРНА

Ђаци и студенти из Италије у карантину у Источном Новом Сарајеву (ФОТО/ВИДЕО)

Група од 32 ученика и студента из Републике Српске, који су допутовали у Сарајево, смјештени су у хотелски смјештај у Источном Новом Сарајеву, гдје имају адекватну здравствену заштиту и неопходан медицински третман, изјавио је Срни начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.
Млади спортисти се вратили у Српску -
Млади спортисти се вратили у Српску

- У складу са договором са Владом Републике Српске, синоћ смо извршили прихват 32 наша ђака и студента из свих дијелова Српске који су авионом допутовали у Сарајево из Италије - објаснио је Ћосић, који је и шеф Кризног општинског штаба.

Ћосић је навео да их је све прегледао епидемиолог, а примио тим медицинских техничара.

- Они су у потпуном карантину. Наше грађане топло смо дочекали и они ће након тестирања, које ће извршити Институт за јавно здравство, дијелом бити одређени за карантин, а дијелом упућени у средине у којима живе, односно у Бањалуку, Брчко, Требиње, Бијељину... - рекао је Ћосић.

За ученике и студенте са подручја Републике Српске обезбијеђен је смјештај у хотелу Топекс" гдје имају адекватну заштиту.

Ћосић је напоменуо да су ова лица претходно 25 до 28 дана боравили у Италији.

Претпоставка је, додао је он, да нико од њих није заражен вирусом корона, као и да не постоји бојазан од њиховог утицаја на друга лица.

Он је истакао да су са грађанима Српске синоћ стигли ученици и студенти из Федерације БиХ, који су смјештени у федерално Сарајево.

Повезане вијести:

Ђуран: 32 младих из Италије стигло у хотел у Источном Сарајеву