latinica  ћирилица
29/03/2020 |  15:11 ⇒ 23/04/2020 | 22:16 | Аутор: СРНА

Додик: Сутра одлука о кретању старијих лица

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће сутра бити донесена одлука да лицима старијим од 65 година буде дозвољено кретање уторком и петком од 7.00 до 10.00 часова како би им било омогућено да обаве основне ствари, да оду до продавнице и банке.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је нагласио да су сви који управљају банкама или продавницама дужни да прије уласка пензионера изврше потпуну дезинфекцију.

Он је нагласио да ће људи до 75 година који живе на селу моћи да излазе и несметано обављају пољопривредне дјелатности.

Додик је рекао да је на данашњој сједници Главног координационог тима, који чине званичници Републике Српске, разговарано о епидемиолошкој ситуацији изазваној појавом вируса корона, као и о мјерама које су уведене.

- Неопходно је појачати све мјере у смислу извршења. Власницима продавница бијеле технике и других материјала који су неопходни за становништво моћи ће да раде у неком периоду осам сати дневно са режимом који је предвиђен за продавнице прехрамбене и друге робе. То значи да се мора строго водити рачуна о раздаљини између особа и да у затвореном простору не може да буде више од четири човјека - нагласио је Додик.

Он је у изјави за АТВ најавио да ће у том погледу Републички штаб и Влада донијети одређене мјере, те нагласио да ће исплата пензија бити у року.