latinica  ћирилица
31/03/2020 |  14:35 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Купци масовно достављају податке о потрошеној струји

Предузеће "Електрокрајина" Бањалука захвалила је купцима електричне енергије на великом одзиву на позив за самостално очитавање потрошње својих мјерних мјеста за март и достављање података путем телефона и електронске поште.
Електрокрајина Бања Лука - Фото: РТРС
Електрокрајина Бања ЛукаФото: РТРС

- Обавјештавамо купце да смо удвостручили број оператера услужног центра који су доступни на позиве купаца путем бесплатне инфо-линије 0800 50 116 сваки дан од 7.00 до 19.00 часова. Упркос томе, свјесни смо да због преоптерећења телефонске линије одређени број купаца није могао бити услужен због чега им упућујемо извињење - саопштено је из "Електрокрајине".

Из овог предузећа су замолили купце који су у могућности да податке о стању потрошње, уз обавезно навођење наплатног броја мјерног мјеста, достављају електронском поштом на адресу calcentar@elektrokrajina.com.

- Молимо купце за разумијевање ситуације узроковане ванредним околностима у којима, прије свега, желимо сачувати здравље наших купаца и запослених. "Електрокрајина" је, поштујући одлуке и препоруке Владе и "Електропривреде Републике Српске" у борби против ширења вируса корона, усвојила мјере с циљем смањења непосредних контаката са купцима електричне енергије - наведено је у саопштењу.

"Електрокрајина" је у оквиру наведених мјера позвала купце да до петка, 3. априла, сами очитају потрошњу и податке о томе доставе путем бесплатне инфо-линије или електронском поштом.

За мјерна мјеста за која купци не доставе податке биће примјењиван механизам израчуна потрошње на основу утрошене електричне енергије из марта прошле године.

Коначна количина испоручене електричне енергије биће утврђена након стицања услова за приступ мјерном мјесту, а неслагања ће бити коригована у наредном периоду да купци не би били оштећени.