latinica  ћирилица
31/03/2020 |  15:53 | Аутор: СРНА

"У синдикално организованим предузећима није било отпуштања, ни смањења плата"

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да је ситуација у Српској тешка, али није драматична, те да у предузећима у којима је формиран синдикат у марту није било отпуштања радника, нити смањења плата.
Ранка Мишић - Фото: РТРС
Ранка МишићФото: РТРС

Она је, након ванредне сједнице Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске због појаве вируса корона у Српској, рекла да има проблема у предузећима у којима радници нису синдикално организовани, због чега позива све раднике у Српској да се синдикално организују.

- На Заводу за запошљавање нашло се 400 нових радника којима су, најчешће, истекли уговори на одређено вријеме - појаснила је Мишићева.

Према њеним ријечима, Предсједништво Савеза синдиката Републике Српске захтијева од свих послодаваца да се примијени пуна заштита свих радника који у овом тренутку раде и одржавају економску стабилност Републике Српске.

Она је истакла да здравственим радницима који су "на првој борбеној линији" не смију недостајати заштитна опрема и средства за рад.

- Не смијемо заборавити ни на трговце, превознике, полицајце и комуналце. Радници Српске показују да су они најважнији - поручила је Мишићева.

Она је позвала Владу, Унију удружења послодаваца и Привредну комору Републике Српске да буду партнери са Савезом који је спреман да разговара о свим питањима и да дају свој допринос.