latinica  ћирилица
31/03/2020 |  17:19 ⇒ 17:26 | Аутор: Б92

Српски спортисти и тренери донирали 3.500 тестова

Српски спортисти предвођени селекторком женске кошаркашке репрезентације Марином Маљковић донирали су средства за 3.500 тестова у борби против вируса корона.

Маљковићева је окупила шампионе као што су атлетичарка Ивана Шпановић, теквондисткиње Милица Мандић и Тијана Богдановић, затим стрелци Зорана Аруновић и Ивана Максимовић, кошаркашица Маја Шкорић, џудиста Александар Кукољ, каратисткиња Јована Прековић, рукометаш Петар Ненадић, кошаркаши Данило Анђушић, Милош Пађен, тенисер Владимир Шашић.

Акцији су се придружили и тренери Горан Обрадовић, Драган Јовић и Роксанда Атанасов.

- Питали смо надлежне ста је тренутно најпотребније да би што прије побиједили противника и на овом терену, а то су тренутно тестови. Уз дисциплину свих нас вјерујем да ћемо све ово пребродити - истакла је Милица Мандић.

Из Мађарске се јавио рукометаш Петар Ненадић.

- Нисам у Србији, али желим свим срцем да помогнем свом народу.

Кошаркашица Маја Скорић рекла је да "ову битку сви заједно морамо да добијемо и да само треба слушати надлежне".

Атлетичарка Ивана Шпановић вјерује у српско заједништво.

- Морамо да будемо јаки и упорни! Надам се да смо овим тестовима бар донекле помогли да Србија сто боље прескочи корона вирус - рекла је Шпановић.

Прије овога фудбалери Црвене звезде су, након што су донирали новац за респираторе, прикупили средства за куповину 4.000 брзих тестова. Тестови су обезбијеђени и до краја недјеље биће у здравственом систему Србије.