latinica  ћирилица
31/03/2020 |  18:25 ⇒ 19:10 | Аутор: СРНА

Компанија Моцарт донира 150.000 КМ

Компанија Моцарт издвојиће 150.000 КМ за помоћ болницама, те пензионерима и грађанима у стању социјалне потребе у Републици Српској, саопштено је данас из ове регионалне компаније која се бави приређивањем игара на срећу.
Моцарт - донација -
Моцарт - донација

- Донираћемо 100.000 КМ болницама директно у подручјима најпогођенијим вирусом корона. Осим тога, у сарадњи са органима локалне самоуправе у Републици Српској, обезбиједићемо и бесплатне пакете за најрањивије чланове нашег друштва - пензионере и социјално угрожене грађане, у укупној вриједности од 50.000 КМ - саопштено је из ове компаније.

У саопштењу се наводи да ће Универзитетски клинички центар Републике Српске бити прва установа која ће примити финансијску помоћ у износу од 10.000 КМ, док ће истовремено у граду Бањалука у сарадњи са Центром за социјални рад бити извршена подјела прехрамбено-хигијенских пакета корисницима овог центра у укупној вриједности од 5.000 КМ.

С обзиром да су у великој мјери зависни од спортских догађаја, који су суспендовани због епидемије вируса корона, из ове комапније наводе да као регионални лидер у приређивању игара на срећу трпе значајне финансијске губитке, са падом промета од 90 одсто, али да их то није спријечило да наставе да се истичу у хуманитарном раду.

Из ове комапније наводе да имају око 4.500 запослених у систему, од чега око 300 у Републици Српској, и да им је најважниеј да сачувају сва радна мјеста.

- Запослени су наш најважнији ресурс, од безбједности њих и њихових породица зависе у великој мјери и наши будући успјеси на тржиштима широм свијета на којима послујемо. То значи да ћемо плате исплаћивати редовно, у пуном износу и свим силама ћемо се трудити да тако и остане, а принудни одмори и отпуштања – нису опција - наводи се у саопштењу.