latinica  ћирилица
01/04/2020 |  17:00 ⇒ 17:32 | Аутор: СРНА

У Србији заставе на пола копља

Влада Србије донијела је данас одлуку да се забрани у потпуности рад свих објеката и дјелатности које подразумијевају близак физички контакт, као што су коцкарнице, фризерски и козметички салони, фитнес клубови или теретане.
Српска застава на пола копља -
Српска застава на пола копља

У оквиру спречавања ширења вируса корона, донесена је одлука и о затварању свих кладионица, коцкарница и аутомат-клубова и они од данас своју дјелатност могу обављати искључиво електронским путем, саопштено је из Владе Србије.

С обзиром на специфичне потребе које тренутна ситуација намеће, одлучено је за одређена занимања кућна самоизолација важи 14, умјесто 28 дана. Ово се односи на здравствене раднике, затворске чуваре, као и припаднике Министарства унутрашњих послова и војске.

У саопштењу се наглашава да се овом одлуком не нарушава здравље припадника ових професија, већ се превентивно продужење кућне самоизолације на њих неће односити.

Своје радне задатке обављаће уз потпуну заштитну опрему и њихово здравствено стање ће се редовно пратити.

Влада је одлучила да заставе на свим јавним институцијама од данас па до даљег буду спуштене на пола копља.

- Влада Србије наставиће да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом корона и да прилагођава све мјере, ослањајући се искључиво на савјете стручњака. Још једном апелујемо на грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што прије из ове битке изашли као победници - наводи се у саопштењу.