latinica  ћирилица
02/04/2020 |  16:58 ⇒ 17:05 | Аутор: sputniknews.com

Tајна српског градића без иједног случаја короне

У Србији је вирусом корона тренутно инфицирано више од 1.000 особа, у Златиборском округу потврђено је 11 случајева, а Ваљево је такође једно од жаришта. Међутим, општина Косјерић, која се налази на пола пута између Ваљева и Ужица, и даље нема ниједног зараженог.
Косјерић (фото:dzenarika.net) -
Косјерић (фото:dzenarika.net)

Ово мјесто успјешно одолијева невидљивом непријатељу и зато се може рећи да је тренутно попут италијанског градића Ферера ербоњоне, који иако се налази у срцу Ломборадије, нема ниједан потврђен случај заразе, преноси Курир.

- Грађани су веома дисциплиновани, на улицама се ријетко ко може видјети. И ако изађу, носе маске и рукавице. За све вријеме трајања полицијског часа није евидентирано ниједно кршење, нити је написина ниједна пријава. Према препорукама Завода за јавно здравље вршимо дезинфекцију јавних површина и стамбених зграда хипохлоридом - изјавио је за РИНУ, Жарко Ђокић предјседник општине Косјерић.

Према његовим ријечима, у самоизолацији тренутно се налази 56 особа, јер су се вратиле са путовања и полиција их провјерава три пута дневно, за сада су постојала само три сумњива случаја и код њих је резултат теста био негативан.