latinica  ћирилица
03/04/2020 |  19:29 | Аутор: СРНА

Власеница: Стигла опрема за карантински смјештај

Штаб за ванредне ситуације општине Власеница, у сарадњи са Црвеним крстом и Цивилном заштитом Републике Српске, те Друштвом Црвеног крста/крижа БиХ, обезбиједио је опрему за карантински смјештај у сали Средњошколског центра "Милорад Влачић" у Власеници, која је данас испоручена.
Опрема за карантински смјештај - Фото: РТРС
Опрема за карантински смјештајФото: РТРС

Командант Штаба Мирослав Краљевић рекао је новинарима да је планирано да у Средњошколском центру буде опремљен карантин са 50 кревета, а да се 50 остави у резерви, уколико се укаже потреба за већим бројем кревета.

- Овај објекат пружа добре услове и, осим фискултурне сале, имамо тушеве, мокре чворове, а планирано је да се у нашој кухињи припремају и оброци за лица којима буде одређен карантин. Имаће три оброка у току дана и цјелодневни надзор љекара и полиције - рекао је Краљевић.

Он је додао да је раније организован и карантински смјештај са 20 кревета у власеничком Дому здравља, који је тренутно без корисника.

- Тренутно их нема, али имамо најаве да ће наредних дана стићи тридесетак лица. Ријеч је о људима који раде у Њемачкој, Аустрији и другим земљама, а сада добијају отказе, па се враћају овамо. Они су рођени овдје и ми смо дежни да им помогнемо, и њима и њиховим породицама -  рекао је Краљевић.