latinica  ћирилица
04/04/2020 |  09:52 | Аутор: СРНА

Синдикат правосуђа: Уплаћена одређена средства за набавку медицинске опреме

Синдикат правосуђа Републике Српске саопштио је да је уплатио одређена средства у Фонд солидарности Српске за набавку приоритетне медицинске опреме и лијекова.
Савез синдиката - Фото: РТРС
Савез синдикатаФото: РТРС

Из Синдиката су нагласили да подржавају мјере Владе Републике Српске и Министарства здравља, те апеловали да грађани смање физичке контакте и остану код куће, кад год је то могуће.

Синдиката правосуђа подржава раднике у правосудним институцијама који, у овом озбиљном тренутку, најодговорније и најпрофесионалније обављају послове и задатке стављајући се у потпуности у службу добробити за свакога појединачно, а самим тим и у заштиту цјелокупне друштвене заједнице.

- Као што је познато, радници у правосудним институцијама обезбјеђују несметан рад казнено поправних установа, судови и тужилаштва и даље несметано раде, у складу са новонасталом ситуацијом, а све то уз директан контакт са странкама и грађанима - наводи се у саопштењу.

Синдикат је напоменуо да на основу закључка Владе Српске од 26. марта да сви запослени покажу хуманост и солидарност те, ако желе, одвоје до пет одсто чија су нето примања до 1.000 КМ и до 10 одсто чија су нето примања већа од 1.000 КМ, није било и не смије бити притисака на раднике у правосудним институцијама.

У Синдикату сматрају да треба изаћи и са мјерама које се тичу заштите права радника од несавјесних послодаваца, подршке послодавцима који савјесно обављају свој посао, с циљем задржавања радних мјеста и превазилажења ситуације изазване вирусом корона.