latinica  ћирилица
04/04/2020 |  15:18 | Аутор: sputniknews.com

У Санкт Петербургу одржан скуп за одбрану светиња (ФОТО)

Подршка Митрополији црногорско-приморској, Епархији будимљанско-никшићкој и народу у Црној Гори стигла је и из Санкт Петербурга у одбрани и очувању светиња.
Санкт Петербург (фото: danubeogradu.rs) -
Санкт Петербург (фото: danubeogradu.rs)

У организацији Срба из Црне Горе и Републике Српске скуп је одржан уз благослов свештеника Руске православне цркве, који су се такође окупили испред здања Исакијевског сабора да пруже пуну подршку свештенству МЦП и Епархије будимљанско-никшићке, као и и вјерном народу у Црној Гори да истрају у одбрани светиња, пише Спутњик.

Окупљени су поручили да доношење антицивилизацијског, антидемократског закона о вјероисповијести представља удар у темеље историјске и савремене Црне Горе, чију су духовну вертикалу и државност неуморним прегалаштвом изграђивали митрополити из куће Петровић Његош, а настављали њихови достојни насљедници на митрополијској столици, преноси портал "Ин4с".

Они су истакли значај духовне мисије митрополита Амфилохија Радовића и Епископа Јоаникија Мићовић́а и Методија Остојића који су заједно са свештенством и вјерницима у Црној Гори дали, како се наводи, немјерљив допринос у духовној обнови Црне Горе и њеном "уважавању у православној Васељени".

Изразили су и наду да ће правни тим Митрополије црногорско-приморске и епархије будимљанско-никшићке успјешно окончати преговоре са тимом Владе Црне Горе, како би се свештенство Српске Православне Цркве и њених епархија у Црној Гори вратило својим редовним пословима у пуном капацитету.