latinica  ћирилица
07/04/2020 |  17:25 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Зворник: У карантину Студентског центра смјештено 38 лица

У карантину у Студентском центру Каракај смјештено је 38 лица, а у граничном карантину у том мјесту су два лица која чекају премјештај у карантине локалних заједница, саопштио је данас Градски штаб за ванредне ситуације Зворник.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Према извјештају Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник у кућној изолацији на подручју града налази се 221 лице, док је мјера самоизолације завршена за 922 особе.

На подручју града Зворника 48 лица негативно је на вирус корона, једно лице је од раније позитивно, док се за пет лица резултати очекују наредних дана.

Комунална полиција у Зворнику имала је 82 контроле, од чега је контролисано 14 возача и све контроле су уредне.

Полицијски час прекршило је једно лице, а шест особа старијих од 65 година прекршило је мјеру забране кретања, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

Тржишна инспекција врши појачану контролу радњи које су се одјавиле, а наставиле да раде, што је посебно изражено код такси превоза.

Према подацима надлежног одјељења Градске управе Зворник, број трајно одјављених радњи у Зворнику није се повећао у периоду пандемије у односу на вишемјесечни просјек.

На граничним прелазима у протекла 24 часа евидентирана су 452 преласка границе у оба смјера.

Волонтерски сервис града Зворник, који има 31 активног волонтера, имао је 11 интервенција.

Градски штаб апелује на грађане да поштују наредбе и превентивне хигијенске мјере локалних и републичких органа у борби против ширења вируса корона.