latinica  ћирилица
07/04/2020 |  19:49 | Аутор: СРНА

Подгорица: Притвор за осам лица због кршења мјера

Подгоричка полиција спровела је у притвор осам лица због кршења више привремених мјера Националног координационог тијела за заразне болести.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

Осумњиченима је одређен притвор од 30 дана, саопштено је из црногорске Управе полиције.

У саопштењу се наводи да су службеници полиције у суботу, 4. априла, поступајући на основу информације, у мјесту Кучка корита, контролом објекта затекли лица чији су иницијали Љ.И. /26/, Ђ.Ч. /26/, А.В. /29/, С.Б. /25/, Д.Р. /27/, Л.И. /22/, С.И. /23/ и Ђ.Ж.

- Њих седам је ухапшено те вечери, док је Ђ.Ж. ухапшен дан касније јер није затечен на лицу мјеста - додаје се у саопштењу.

Они су прекршили више привремених мјера Националног координационог тијела, и сумњиче се за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

Службеници подгоричке полиције су, како је саопштено, спровели у карантин Љ.М. /59/ и против ње поднијели кривичну пријаву због кршења мјере кућне самоизолације.

Из полиције наводе да је Љ.М. напустила адресу предвиђену за кућну самоизолацију.

- Против ње је надлежном тужиоцу поднесена кривична пријава због сумње да је починила кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести - наводи се у саопштењу.