latinica  ћирилица
08/04/2020 |  11:58 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Све одлуке објављене у Службеном гласнику

Одлуке Владе Републике Српске о мјерама подршке привреди, као и друге одлуке, објављене су у Службеном гласнику Републике Српске, саопштено је данас из Владе.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштеу се наводи да се по доношењу одлука, ови подзаконски акти достављају Службеном Гласнику Републике Српске на објављивање.

Реагујући на наводе Партије демократског прогреса, из Владе позивају ПДП да прије писања саопштења за јавност претходно провјере информације о којима намјеравају да пишу и коментаришу их, те да, обавезно, редовно читају Службени гласник Републике Српске.

- Нећемо овом приликом да подучавамо ПДП о временским роковима за ступање на снагу аката који се објављују у Службеном гласнику. Нека се мало помуче и сами науче. О коликом незнању и неинформисаности је ријеч у ПДП-у, показује чињеница да је по више дана прошло од објављивања појединих одлука у Службеном гласнику Републике што показује да они који себе сматрају и називају експертима у ПДП-у не знају да нађу и прочитају у Службенком гласнику документа која траже, али их то није омело да објаве два саопштења за јавност у којима позивају да се у Службеном гласнику објаве већ објављене одлуке - истиче се у саопштењу.

Из Владе наводе да је било коме ко се на озбиљан и одговоран начин бави политиком, или неком другом другом дјелатношћу, незамисливо да иступа у јавности са информацијама које претходно нису провјерене.

- Ово опште правило очигледно не вриједи за Партију демократског прогреса, јер у својим памфлет-саопштењима, осим што дезинформишу јавност, јавно манифестују своје незнање и дилетантизам - истиче се у саопштењу.

Из Владе поручују "експертима у ПДП-у да, прије објављивања, провјере информације о којима желе да пишу, те да престану да омаловажавају и ометају спровођење одлука и мјера државних органа, институција и организација Републике Српске у борби да заштити живот и здравље људи и привреду Републике Српске у новонасталој ситуацији изазаваној појавом вируса корона".