latinica  ћирилица
08/04/2020 |  12:51 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Деманти Драшка Станивуковића

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске демантовао је наводе из текста објављеног на нашем порталу, а преузетог са портала banjaluka.net.
Драшко Станивуковић (Фото: Н1) -
Драшко Станивуковић (Фото: Н1)

Деманти преносимо у цијелости:

Ваш дезинформативни портал наставио је са изношењем неистина на рачун мог рада као посланика са највише освојених гласова у Народној скупштини Републике Српске.

Ваш портал пише сљедеће:

"Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а у Народној скупштини и кандидат ове партије за градоначеника Бањалуке, наставио је ових дана са снимање промотивних видео клипова у којим, наводно, дијели помоћ угроженим категоријама становништва".

Конкретним, за грађане битним радом на терену, не у скупоцјеним кабинетима и службеним аутомобилима како то ради господа из власти, нашем раду су се прикључили бројни грађани, који подржавају све наше активности, те долазе на исте. То не значи да и та особа не може бити у стању потребе.

Човјек, са фотографије није никакав статиста, већ одговоран грађанин, који има жељу да буде друштвено одговоран и друштвено активан, што је у нормалним, демократским друштвима пожељна појава.

Као и свим грађанима који су нас позвали, а ми у томе тренутку били у могућности, овоме човјеку, који подржава наше активности, смо поклонили пакет маски.

Ми нисмо наводно дијелили помоћ како пишете, већ смо заиста дијелили помоћ. Већину достављних намирница, лијекова и маски нисмо наплатили будући да се углавном ради о нашим суграђанима у стању социјалне потребе. За разлику од Владе која је од мјера за помоћи грађанима донијела диктаторко-репресивне мјере кажњавања људи, те кршења међународних конвенција о праву на слободу мишљења и изражавања.

Није нормално да је одлуком власти укинута демократија и заведена диктатура и репресија под изговором да су то мјере против ширења вируса корона.

Не би те политички инструисане писаније биле ништа чудно да се ми не налазимо у времену пандемије корона вируса (КОВИД-19).

Вријеме када сваки појединац треба да покаже максималну дозу одговорности и солидарности са другим суграђанима, ви и порталоиди с којих преносите вијести бавите се листањем мојих фотографија и не баш тако вјештим руковањем текстом и фотографијом.

Вријеме је да почнете, осим промовисања мене у негативном контексту, да се укључите са конструктивним и реалним писањем везаним уз тренутну епидемиолошку ситуацију.

Сјетите се да сте ви Радио-телевизија Републике Српске, чији је оснивач НСРС, која у називу има име наше отаџбине и почните коначно да поштујући себе, поштујете и те чињенице.