latinica  ћирилица
08/04/2020 |  13:14 | Аутор: Агенције

Роналдо се враћа у Реал!?

Кристијано Роналдо би могао да се врати на мјесто највећих успјеха и још једном обуче дрес Реал Мадрида у коме је провео девет година (2009-2018)!
Кристијано Роналдо -
Кристијано Роналдо

Како наводи добро обавијештени Дејли мејл, Јувентус је прихватио цијену од 56 милиона евра и трансфер је на корак од реализације. Наводно, Јувентус има финансијских проблема, поготово након што је пандемија зауставила скоро читаву Италију, те је приморан на овако драстичан потез.

Сви приходи су пресушили јер је лига закључана, па је Јувентус приморан да прода неколико играча. Роналдо је најплаћенији играч у Серији А - по сезони добија чак 31 милион евра, а то му је гарантовано до јуна 2022. године.

Ипак, и он је као и саиграчи пристао на смањене уговора, па ће изгубити нешто више од 10 милиона евра сљедећих мјесеци (смањење од 30 одсто). Андреа Ањели је прошле недјеље био увјерен да ће се уговор продужити до 2024. године, али је сада та прича промијењена. То значи да је Роналдо на прагу повратка у Мадрид, а у Јувентус је дошао за 110 милиона евра.

У Реалу је Роналдо постигао 450 голова на 438 утакмица, а у Јувентусу је на 75 мечева био стријелац 53 пута. Тренер Реала Зинедин Зидан је са Роналдом освојио три Лиге шампиона, а он првенствено гледа у будућност. Наиме, он се труди да доведе сународника Килијана Мбапеа у трансферу који је прије корона кризе процјењиван на 250 милиона евра, али....