latinica  ћирилица
08/04/2020 |  15:02 ⇒ 15:03 | Аутор: СРНА

Предложено продужење притвора за граничног полицајца Рају Кикића

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за продужење притвора граничном полицајцу Раји Кикићу, осумњиченом за примање дара или других облика користи, саопштено је из ове правосудне институције.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Продужење притвора је предложено јер је Кикић својим поступком озбиљно угрозио здравље грађана БиХ пуштајући три лица која долазе из Аустрије, као једне од земаља са интензивном трансмисијом вируса корона, без упућивања на било какав санитарни или здравствени преглед и без важећих путних исправа.

Осумњичени је под истрагом да је тражио и добио дар како би, супротно законским одредбама и мимо предвиђених здравствених и санитарних процедура, на граничном прелазу Брчко пустио у БиХ троје путника који су дошли из Хрватске, а претходно су били и у другим земљама.

С обзиром на то да се радило о млађим лицима са интензивним друштвеним контактима и кретањем, Кикић је овим поступком проузроковао велику опасност по здравље и животе грађана БиХ.

Притвор је предложен јер је поступак осумњиченог проузроковао узнемирење и страх јавности и грађана због могућих посљедица почињеног кривичног дјела.

Приједлог је упућен Суду БиХ.