latinica  ћирилица
09/04/2020 |  10:43 | Аутор: СРНА

Заражене двије особе из Бихаћа и једна из Цазина

Кризни штаб Министарства здравства Унско-санског кантона саопштио је јутрос да су још двије особе из Бихаћа и једна из Цазина позитивне на вирус корона.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

- Прво смо добили резултате тестова на вирус корона за 42 узорка послата у уторак /7. априла/ и потврђено је да су позитивне двије особе из Бихаћа. Јутрос су стигли и резултати тестирања 33 бриса послата јуче. У овој серији тестирања у референтној лабораторији у Сарајеву позитиван је био налаз једне особе из Цазина - рекла је кантонална министарка здравства Нермина Ћемаловић.

Тренутно је у Унско-санском кантону заражено 37 грађана, а два пацијента из Бихаћа су излијечена.

У овом кантону, пет смртних случајева повезује се са болешћу ковид-19.

Директор Кантоналне болнице "Др Ирфан Љубијанкић" у Бихаћу Хајрудин Хавић истакао је да је у изолаторијуму Одјељења за инфективне болести тренутно хоспитализовано шест пацијената, те да је њихово стање стабилно.

На граничном прелазу Изачић тријажирано је 50 особа, од чега је 17 са подручја Унско-санског кантона, које ће бити премјештени у карантин у Цазину.

Особе које су тријажиране на граничном прелазу, а које немају пребивалиште на подручју овог кантона, биће упућене у карантин у подручјима својих пребивалишта.